Για την πλοήγηση


Υπηρεσίες Καθαρισμού Τζακιών & Καμινάδων Μπουγιούκος στην Αττική


Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες καθαρισμού τζακιών και καμινάδων της εταιρείας Μπουγιούκος Γιάννης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, συγκαταλέγονται στις εξής:

Επιθεώρηση Καμινάδας

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του τζακιού σας καθ’ όλη τη διάρκεια χρήσης του είναι να ελέγχετε τακτικά την κατάστασή του. Συστήνουμε ο έλεγχος και καθαρισμός του να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν βέβαια κάποιες ειδικές περιστάσεις που απαιτούν τον έλεγχο και καθαρισμό του τζακιού όπως:

 • Εάν το σπίτι ή η καμινάδα σας έχουν υποστεί ζημιές από πυρκαγιά, κεραυνό, σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή,
 • Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε ένα σπίτι που διαθέτει τζάκι
 • Εάν κάνατε βασικές αλλαγές στο σπίτι σας που είχαν σαν αποτέλεσμα αλλαγές στην καμινάδα ή στο σύστημα εξαερισμού.

Το να διαθέσετε λίγο χρόνο για το σωστό έλεγχο σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις σημαίνει ότι κερδίζετε την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειάς σας.

Η επιθεώρηση καμινάδας περιλαμβάνει τρία στάδια, βασικός έλεγχος, αναβαθμισμένος έλεγχος των βασικών κομματιών της κατασκευής της καμινάδας και εσωτερικός έλεγχος με χρήση ειδικής βιντεοκάμερας.

Με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας εντοπίζουμε με ακρίβεια πλέον οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη μπορεί να έχει υποστεί η καμινάδα σας στη διάρκεια των χρόνων χρήσης ή όταν σκέφτεστε να αγοράσετε μία νέα κατοικία.

Καθαρισμός Καμινάδας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
1. Προκαταρκτικός έλεγχος καμινάδας από την εστία και από την οροφή, όπου αυτό είναι δυνατό.
2. Εσωτερική προετοιμασία – συγκέντρωση εργαλείων και κλείσιμο της εστίας με ειδικά πανιά με μικροκυψέλες, απωθητικά στη σκόνη για να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη διαρροή σκόνης, στάχτης ή βρωμιάς.
3. Επιθεώρηση του πάνω κομματιού της καμινάδας (από τα κεραμίδια, ταράτσα ή σκεπή). Δεν αρκεί μόνον το καθάρισμα του τζακιού από το κάτω μέρος. ‘Οπου είναι εφικτό και ανθρωπίνως δυνατό, η επιθεώρηση κι ο καθαρισμός γίνονται και από το πάνω μέρος της καμινάδας (ειδικά αν υπάρχουν μπάζα, φωλιές ζώων, κλαδιά δέντρων ή άλλα αντικείμενα)
4. Εσωτερικό σκούπισμα της καμινάδας. Με τα ειδικά εργαλεία και τις βούρτσες που διαθέτουμε και χωρίς καθόλου χημικά πραγματοποιούμε μεθοδικά τη διαδικασία και από τις δύο κατευθύνσεις, πάνω και κάτω.
5. Τελική επιθεώρηση του καθαρισμού. Όπου χρειάζεται, κάνουμε εμείς επί τόπου δοκιμή, με άναμμα του τζακιού, για να δούμε άμεσα το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε.
6. Συνεργασία με τον πελάτη. Σε περίπτωση που προκύψει κάποια πρόσθετη ανάγκη για τη σωστή λειτουργία του τζακιού σας, όπως π.χ. η τοποθέτηση ενός νέου καπέλου σας δίνουμε ακριβές κόστος κάθε επιπλέον εργασίας για να αποφασίσετε άμεσα.

Αντιμετώπιση Διαρροής Καμινάδας

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαρροής όπως ένα κατεστραμμένο ή σκουριασμένο καπέλο, ένας φθαρμένος σοβάς ή σπασμένα τούβλα. Καλό είναι να αντιμετωπίζονται άμεσα προτού το πρόβλημα γίνει χειρότερο με τους εξής τρόπους:

1. Επισκευή του ήδη υπάρχοντος καπέλου, αν γίνεται

2. Αντικατάσταση του παλιού καπέλου με καινούριο, κατάλληλο για τις ανάγκες του τζακιού σας.

3. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεφάνης της καμινάδας (αποκατάσταση σπασμένων μερών και χτίσιμο εκ νέου).

4. Επιδιόρθωση κενών σημείων ανάμεσα στη στέγη και την καμινάδα από όπου μπορεί να ‘τρυπώσει’ υγρασία μέσα στο σπίτι σας.

5. Ειδική διαδικασία αδιαβροχοποίησης της καμινάδας.

Κακοσμία Τζακιού

 Μπορεί να προκληθεί από συσσώρευση λίπους – σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το τζάκι σας κι ως ψησταριά –καπνιάς και βρωμιάς καθώς κι από κάποιο πεθαμένο ζώο που μπορεί να παγιδεύτηκε μέσα στην καμινάδα σας. Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός του τζακιού σας ελαχιστοποιεί τα προβλήματα κακοσμίας μέσα στην οικία σας.

'Κάπνισμα' Τζακιού

Όταν το τζάκι σας ‘καπνίζει’, το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να προέρχεται από την αναποτελεσματική καμινάδα που δεν ‘ρουφάει’ σωστά τον καπνό. Πιθανοί λόγοι που μπορεί να μην τραβάει καλά η καμινάδα σας μπορεί να είναι:

 • Ακατάλληλο μέγεθος σωλήνα καμινάδας
 • Φράξιμο σωλήνα
 • Αντίσταση από κάτω
 • Ανεπαρκές ύψος καμινάδας
 • Αναστροφή του αέρα λόγω κατεύθυνσης


Εμείς λύνουμε το πρόβλημα με τους εξής τρόπους:

 • Προσθήκη καπέλου
 • Επέκταση καμινάδας
 • Απόφραξη εσωτερικού σωλήνα με καθαρισμό
Αδιαβροχοποίηση Καμινάδας

Επεμβαίνουμε στα τοιχώματα της καμινάδας με ειδικές τεχνικές έτσι ώστε να μην εισβάλλει το νερό και η υγρασία μέσα στο σπίτι σας.
Συμβάλει επίσης και στην καλύτερη λειτουργία του τζακιού σας. 

Ρωτήστε μας για τις διαδικασίες αδιαβροχοποίησης 6985 867494.

Όλες οι επισκευές καμινάδας
 • Επισκευάζουμε πλήρως την τοιχοποιία της καμινάδας σας, σε περίπτωση που βρεθούν σπασμένα τούβλα, σκασμένοι αρμοί, ρωγμές και οτιδήποτε άλλο.
 • Επενδύουμε την καμινάδα σας εκ νέου με ειδικά υλικά που στοχεύουν στη σωστή λειτουργία της και στη μακροχρόνια διατήρησή της σε άριστη κατάσταση ώστε να αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνεχή χρήση.
 • Τοποθετούμε ειδικά σκέπαστρα που αποτρέπουν το νερό καθώς κι ό,τι ανεπιθύμητο να εισβάλει μέσα σε αυτήν, συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του τζακιού σας.
Καθαρισμός Σόμπας

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει υπεύθυνα και τον καθαρισμό της σόμπας σας με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και την απαιτούμενη γνώση. Όπως και στο τζάκι, έτσι και στη σόμπα ο καθαρισμός κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητος σε ετήσια βάση αφού αποτελεί προϋπόθεση για να αποδίδει η σόμπα σας το μέγιστο και να απολαμβάνεται τη ζέστη της με ασφάλεια.

Καθαρισμός Καμινάδας - Καυστήρα - Λέβητα

Μην παραμελείτε ποτέ τον καθαρισμό της καμινάδας του καλοριφέρ σας γιατί χάρη σε αυτόν θα έχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση - δηλαδή οικονομία στο πετρέλαιο κι επιπλέον διασφαλίζετε την καλή κατάσταση της για περισσότερα χρόνια καθώς τα κατάλοιπα της καύσης του πετρελαίου που κατακάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας έχουν την ιδιότητα να διαβρώνουν τη σύσταση της και να την καταστρέφουν χρόνο με το χρόνο. Κάθε 3-4 χρόνια καλό θα ήταν να προγραμματίζετε τον καθαρισμό της καμινάδας του λέβητα για να πετύχετε όλα τα παραπάνω.